Donateursbrief 2013

Geachte donateur en/of belangstellende,

Voor u ligt de donateursbrief zoals u van ons gewend bent, om u op de hoogte te stellen over ons project in Nakuru – Kenia, of liever gezegd over onze kinderen in “Petah Tikva” – Deur van de hoop. Dankzij uw financiële steun hebben we ook het afgelopen jaar de zorg voor onze kinderen kunnen volbrengen, ondanks dat het leven in Kenia ook steeds duurder wordt.

 

De kinderen zijn blij en gelukkig in het Tehuis en ze kunnen goed met elkaar opschieten. Ze gaan met plezier naar school en ze doen het goed. Anthony zit in klas 6 en is al een aantal keren nr. 1 van de klas bestaande uit 18 leerlingen. Marleen – klas 3 – is nr. 2 van 25 leerlingen. Amos vindt het wel best en moet daarom flink gestimuleerd worden. Hij is nr. 22 van 26 leerlingen. Ze worden daarom ook in de vakantie getraind om huiswerk te maken. Zoals u kunt zien dragen de kinderen in Kenia schooluniformen, een goede zaak, want nu is iedereen, arm of rijk, gelijk maar het is niet echt goedkoop.

Om goed op de hoogte te blijven is er regelmatig contact met de leiding, sr. Felistas, zowel per mail/telefoon als met een jaarlijks bezoek. Door dit contact blijft er een goed overzicht van de besteding van de gelden, want dit alles kost veel geld.

Het schoolgeld moet worden betaald, de leerboeken, kleding, voeding, water en elektriciteit medicijnen en eventuele dokterskosten – een ziektekostenverzekering is te duur. Gelukkig zijn de kinderen goed gezond. Dat ook de regering de gezondheidszorg belangrijk vindt is gebleken bij het laatste bezoek van een van de bestuursleden. Een delegatie bracht ter preventie van malaria voor alle kinderen muskietennetten evenals flesjes vloeistof voor de zuivering van water.

Naast dit project zijn er vriendschapsbanden met Henri Ejore. Henri is door de regering aangesteld als chief in het gebied van de Turkana’s en de Pokots. In januari werd dit gebied getroffen door storm en regen. De nabij gelegen school (juist met onze hulp enigszins opgeknapt), een zeer eenvoudige apotheek, een aantal onderkomens (hutjes) en het huis van de politie zijn totaal opgeblazen. Gelukkig is niemand hierbij gewond geraakt.

Een paar dagen daarna is er, zoals Henri het noemde “de week van het kwade” brand uitgebroken. Het vuur ontstond doordat 1 familie buitenshuis bezig was eten te koken. Door een windvlaag vatte een huis vlam en door de harde wind stonden even later 16 huizen in lichter laaie. Een totale catastrofe, want hoe moeten deze mensen verder zonder hulp??

Alleen dank zij uw financiële steun kunnen we de zo nodige hulp bieden. Uw donatie is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, omdat de stichting is geregistreerd als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

AfdrukkenE-mail